De Wissel voert actie voor Malawi

Haren

Leerlingen van groep 8 van De Wissel hebben een cheque van 600 euro aangeboden. Ze willen daarmee leerlingen uit Malawi steunen.

Begin maart dit jaar, zijn zestien leerlingen en vier begeleiders van het Maartenscollege uit Haren naar Malawi in Afrika geweest. Daar wilden de reizigers de kinderarbeid op de tabaksplantages en de omstandigheden voor de gezondheid van een kind met eigen ogen te zien. Daarnaast zijn er in Malawi ook een aantal scholen bezocht om te kijken hoe de situatie daar is. Terug uit Malawi werden er presentaties gegeven op scholen hier, over indrukken, ervaringen opgedaan in het Afrikaanse land. “Zo werden wij - Anouk Huberts, Lisa Ubbens en Ingrid Wolters - op basisschool de Wissel in Haren, uitgenodigd om een presentatie te houden, dit was na aanleiding van de Humanistisch Vormings Onderwijs lessen die in groep 7 werden gehouden. Wat we in de presentatie hebben verteld over Malawi en de kinderen daar, heeft zoveel indruk op de leerlingen van de Wissel gemaakt, dat ze besloten om een actie op te zetten om geld in te zamelen voor Malawi.” Zo begon groep 7, inmiddels groep 8, met het opzetten van websites, onder andere eentje op hyves, over Malawi, en er werd een sponsorloop georganiseerd. De hele school deed mee. De leerlingen hebben tijdens de sponsorloop drinken en koekjes verkocht, zijn langs de deuren gegaan om statiegeld flessen op te halen en hebben ook hun eigen knuffels te koop aangeboden en armbandjes gemaakt om die vervolgens ook te verkopen.” Ten slot wil de ouderraad ook nog een flink bedrag doneren, omdat ze het een goede actie vindt.

Auteur

Silvan Vijver