'Weet wat je ziet' bij Studium Generale Groningen

Groningen

Onder de noemer 'Weet wat je ziet' heeft Studium Generale Groningen een serie over perceptie, illusies en hersenen georganiseerd.

5 sprekers belichten hierin hoe het complexe samenspel tussen hersenen en waarneming werkt.

Visuele Illussies

WheeKy Ma bijt maandag het spits af met een lezing, getiteld: 'Visuele Illusies'. Onze hersenen gebruiken een slimme strategie die gebaseerd is op waarschijnlijkheid om onzekere zintuiglijke informatie op de best mogelijke manier te interpreteren. Hoe werkt dat bij anamorfische illusies, afbeeldingen die er slechts gezien vanuit een bepaalde hoek realistisch uitzien?

WheeKy Ma

WheeKy Ma is associate professor in de neurowetenschap en psychologie aan New York University. Hij promoveerde op 22-jarige leeftijd in de natuurkunde aan de Groningse universiteit. In zijn lab doet hij onderzoek naar de vraag hoe het brein snelle, onbewuste beslissingen neemt en omgaat met onzekerheid. De lezing vindt plaats in het Academiegebouw in Groningen. Aanvang: 20.00 uur.

Auteur

Marc Jansen