Concert NNO-musici Erwin Wiersinga en Frank Brouns in Dorpskerk Haren

Haren

Organist Erwin Wiersinga en hoornist Frank Brouns geven zondag 24 januari een concert in de Dorpskerk van Haren.

De beide orkestmusici van het Noord Nederlands Orkest (NNO) presenteren hierin een klassiek programma met werken van onder anderen Bach, Händel, Von Gluck en Buxtehude. Het concert wordt besloten met het Concerto in E KV 447 van Mozart.

Erwin Wiersinga

Erwin Wiersinga is titulair organist op het fameuze Arp Schnitgerorgel in de Martinikerk in Groningen en vaste organist op het Hinzsorgel in de hervormde kerk Roden. Hij is orgeldocent aan de Universität der Künste in Berlijn en aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Frank Brouns

Frank Brouns is eerste hoornist bij het NNO en is zeer actief in de kamermuziek in de meest uiteenlopende bezettingen. Hij trad solistisch op in praktisch alle Europese landen. Hij is als hoofdvakdocent hoorn verbonden aan het Prins Claus Conservatorium en leidt regelmatig masterclasses.

Kaartverkoop

Het concert is het derde van dit seizoen georganiseerd door Stichting Dorpskerkconcerten Haren. Het begint om 15.30 uur. Entree: € 17,50 (scholieren/studenten € 7,50). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boomker Boeken en op de dag van het concert in de kerk.

Auteur

Marc Jansen