Lezing in Haren over geheim agenten in WOII

Haren

Jeroen de Werker geeft donderdag 28 januari in Bibliotheek Haren een lezing over de geheim agenten van de Special Operations Executive (SOE) in de Tweede Wereldoorlog.

De SOE was een Engelse organisatie, in 1940 opgericht in opdracht van Winston Churchill, die onder meer als taak had het verzet op het vaste land te ondersteunen. De SOE leidde hiervoor geheim agenten op stuurde deze naar bijvoorbeeld Frankrijk, Noorwegen, Joegoslavië en Nederland. De SOE-agenten hielpen ter plekke het verzet te organiseren, te trainen en te bewapenen. Daarnaast hielden zij zich bezig met spionage, sabotage en guerrilla oorlogsvoering.

Lezing

De Werker vertelt in zijn lezing hoe de agenten leefden in bezet gebied, hoe ze werden opgeleid en wat voor uitrusting ze hadden. Ook worden de verhalen van enkele bekende SOE-agenten verteld. Aanvang: 19.30 uur. Entree: 5 euro. Reserveren (wordt aangeraden): www.fs-stichting.nl.

Auteur

Marc Jansen