Leerlingen Zernike College maken muziekvideo voor 'Zwembadverhalen'

Haren

Stichting Gedeelde Verhalen heeft een workshop ‘muziekvideo maken’ georganiseerd voor leerlingen Jong Talent Muziek van het Zernike College in Haren.

Deze muzikale talenten krijgen naast hun reguliere muzieklessen verschillende workshops om hun muzikale grenzen te verleggen. Het eindproduct wordt een muziekvideo, bedoeld om de de locatievoorstelling 'Zwembadverhalen' van Stichting Gedeelde Verhalen op voorhand onder de aandacht te brengen.

Verlaten buitenbad De Scharlakenhof

Het verlaten buitenbad van De Scharlakenhof vormt van 29 juni tot en met 10 juli 2016 het decor voor de voorstelling 'Zwembadverhalen'. Hierin worden verhalen en herinneringen over zwemmen en (verdwenen) zwembaden gedeeld. 'Zwembadverhalen' is een project voor en door de Harener gemeenschap.

Izaline Calister

Zangeres Izaline Calister speelt niet alleen een rol in het uiteindelijke toneelstuk, samen met artistiek leider Anne van Slageren geeft zij op 2, 9 en 16 februari ook een workshop aan de leerlingen Jong Talent Muziek van het Zernike College in Haren. De scholieren maken hierin een muziekvideo, in de aanloop van de voorstelling te gebruiken om mensen een beetje warm te laten lopen voor de voorstelling.

Artistieke vrijheid

“We geven de leerlingen veel artistieke vrijheid. Zo mogen ze zelf de muziek voor de video componeren en de songtekst verzinnen”. zegt Van Slageren. “Wel krijgen de leerlingen de opdracht om een aantal 'Zwembadverhalen', die eerder op de website en tijdens de verhalenavonden door inwoners uit te regio gedeeld zijn, te vertolken.” Hoe ze dat precies doen - met gesproken tekst, poëzie of in de vorm van een experimentele dans - mogen de leerlingen ook zelf bepalen. De leerlingen gaan voor opnames van de muziek en de audio naar een studio in Groningen. Op de laatste workshopdag, 16 februari, wordt de video opgenomen op de locatie van de voorstelling, het voormalige buitenbad van De Scharlakenhof. Meer informatie: www.zwembadverhalen.nl

Auteur

Marc Jansen