Marijke de Bruijne te gast in 'Koorgesprek in de Dorpskerk'

Haren

[caption id="attachment_4466" align="alignright" width="84"] Henk Boomker.[/caption]

HAREN - Marijke de Bruijne maakt zondag 31 januari haar opwachting in 'Koorgesprek in de Dorpskerk'. Het 'Koorgesprek in de Dorpskerk' gaat over geloof, godsdienst en kerk in de wereld van vandaag. Zondag 31 januari spreekt oud-boekverkoper Henk Boomker in het koor van de Dorpskerk van Haren met Marijke de Bruijne over haar liturgische teksten en poëzie.

Marijke de Bruijne

Marijke de Bruijne begon ruim 30 jaar geleden met het schrijven van liederen. Inmiddels worden haar teksten wekelijks in talloze vieringen gezongen. Zij is ook de auteur van een serie oratoria rond kerkelijke hoogtijdagen, waarvan 'Als appelbloesem in de winter' de bekendste is. Daarnaast publiceerde zij ander proza en houdt ze een website bij. Het 'Koorgesprek in de Dorpskerk' duurt van 17.00 tot 17.45 uur. Dominee Rudolf Oosterdijk zal het gesprek inleiden. De toegang is gratis.

Auteur

Marc Jansen