Dickenslezing #18 in Bibliotheek Haren

Haren

De Culturele Raad Haren heeft voor zondag 7 februari - precies 204 jaar na de geboorte van de Engelse meesterverteller Charles Dickens - een Dickenslezing georganiseerd.

Dit evenement, dat al voor de achttiende keer op de agenda staat, vindt plaats in Bibliotheek Haren.

Joop van Kessel

Gastspreker is Joop van Kessel uit Naarden-Vesting. Hij was vele jaren penningmeester van de Haarlem Branch of the Dickens Fellowship en geldt als een groot kenner van Dickens. In het kader van ‘Happy Birthday, Mr. Dickens’, zal Van Kessel stilstaan bij ‘How to celebrate Dickens!’

Feestmuziek

Het Van Speijkkwartet uit Groningen tekent voor de (feest)muziek. De 4 zangers en hun pianiste hebben een toepasselijk repertoire ingestudeerd.

Dickens lookalike

Bezoekers kunnen meedingen naar de Grote Prijs van Haren voor de fraaiste Dickens lookalike. Niet alleen Dickens zelf, maar ook zijn talrijke personages mogen verbeeld worden. Een vakkundige jury brengt haar oordeel uit en wijst de prijs – een fles onversneden Dickenspunch in originele verpakking – toe.

Cadeautje voor Dickens

Bezoekers kunnen ‘Charles Dickens’ geen groter genoegen doen dan een van zijn talrijke citaten uit even zovele van zijn boeken uit te kiezen, op papier te zetten en bij binnenkomst in te leveren. De commissie Letteren zal zich door deze citaten laten inspireren tot de organisatie van de Dickenslezing in 2017.

Ansichtkaarten en postzegel

Ter gelegenheid van Dickens' 204de verjaardag brengt de organiserende commissie een set ansichtkaarten met bijbehorende postzegels uit. Deze kunnen tijdens de Dickenslezing worden aangeschaft. Aanvang: 14.30 uur. Entree: 7,50 euro (inclusief een glas dampende Dickens-Rumpunch). Reserveren (noodzakelijk): geboektinharen@gmail.com.

Auteur

Marc Jansen