Fictiefilm 'Happy End' in Groningse Nieuwe #64

Groningen

In het Groninger Forum in Groningen staat zondag 7 februari de 64ste aflevering geprogrammeerd van 'Groningse Nieuwe'. Hierin wordt de fictiefilm 'Happy End' van de Groninger filmmaker Bennie Roeters vertoond.

'Happy Eend' Happy Eend is een 61 minuten durende film over gewone mensen in een dorp in de provincie Groningen, maar ondertussen rommelt het wel onder hun voeten. De film laat zich volgens de makers omschrijven als een apocalyptische komedie.

Schrijversvakschool Groningen

'Happy Eend' is een initiatief van de Schrijversvakschool Groningen, Groninger Forum en Liga’68. Het scenario is geschreven door een schrijversteam van de Schrijversvakschool Groningen onder begeleiding van Bennie Roeters. De film is geproduceerd door Erik Moesker. Tot de cast behoren onder anderen Miranda Bolhuis, Erik Harteveld, Cengiz Ozgök, Petra Slotergraaf, Albert Secuur, Joke Tjalsma, Jan Veldman, Grytha Visser en Mads Wittermans. De film wordt zowel om 12.30 uur als om 14.30 uur vertoond. Entree: 2,50 euro.

Auteur

Marc Jansen