Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd in 't Clockhuys

Haren

't Clockhuys in Haren is zaterdag 13 februari toneel van de regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd 2016.

In deze voorronde lezen de beste voorlezers van de deelnemende basisscholen voor uit een boek dat ze zelf gekozen hebben. De presentatie is in handen van Klarie Everts. De jury van deze voorronde bestaat uit Corien Oranje, Marijk Uri en Gonny Apol.

Leesbevordering

De Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen is een leesbevorderingsactiviteit voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Dit jaar doen er bijna 150 scholen aan mee.

Finales

De winnaars van de regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen strijden tijdens 2 halve finales om 8 plekken in de provinciale finale. De halve finales vinden plaats op woensdag 16 maart in Bibliotheek Winschoten en op dezelfde dag ook in Bibliotheek Zuidhorn. De provinciale finale is op woensdag 13 april in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. De landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd is op 25 mei 2016 in Utrecht. De regionale voorronde in Haren begint om 10.15 uur.

Auteur

Marc Jansen