Winterlezingen in De Tiehof over natuur en landschap in en om Onnen

Onnen

In dorpshuis De Tiehof in Onnen worden woensdag 24 februari 2 lezingen gegeven met als thema: 'Natuur en landschap in en om Onnen'.

Marnix Deterd Oude Weme geeft een presentatie over de ontstaansgeschiedenis van het landschap in het Gorechter Hunzedal. Aan de hand van oude kaarten illustreert hij deze landschapsvormende processen voor de ontwikkeling van de Onnerpolder. Marnix Deterd Oude Weme studeerde in december 2015 af aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij de masteropleiding Landschapsgeschiedenis heeft afgerond. In het kader van zijn afstudeerscriptie was hij stagiair-onderzoeker bij Stichting Het Groninger Landschap.

Kerkuil

André Eijkenaar van Landschapsbeheer Groningen, hij is ook voorzitter van de Kerkuilenwerkgroep Groningen én bevlogen natuurfotograaf, laat aan de hand van eigen foto’s een glimp van het verborgen leven van de kerkuil zien. Ook gaat hij in op de stand en de bescherming van deze uilensoort, die ook in Onnen broedt. Deze lezingenavond, mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tiehof, begint om 20.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen