'Les amoureux' in Museum Vosbergen in Eelde

Eelde

Hanneke Tichelaar, Romana Porumb en Tomas Kloosterman geven zondag 28 februari een koffieconcert in Museum Vosbergen in Eelde. Onder de noemer 'Les amoureux' brengen zij werken ten gehore van onder anderen Bach, Massenet, Hahn, Strauss en Beach.

[caption id="attachment_33031" align="alignright" width="127"]Hanneke Tichelaar. Hanneke Tichelaar.[/caption] Mezzosopraan Hanneke Tichelaar studeerde klassiek zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze volgde hoofdvaklessen bij Hanneke de Wit in Groningen en bij Gerda van Zelm in Den Haag.  Ze studeerde in 2011 af. Romana Porumb is geboren in Roemenië, in een half Hongaarse en half Roemeense kunstenaarsfamilie; haar moeder is violiste en haar vader schilder. Ze studeerde op de Staatsuniversiteit voor Muziek in Timisoara én aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Florian Donderer, VeselinaManikova en Kati Sebestyen. Sinds 2007 is Porumb als viooldocent en als Coördinator Jong Talent Klas Klassieke Muziek verbonden aan het Prins Claus Conservatorium. Tomas Kloosterman is in 2011 als pianist afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium bij Paul Komen. Hij behaalde prijzen op onder meer het Prinses Christina Concours en de Rotterdamse Pianodriedaagse. Het concert begint om 11.30 uur. Entree: 10 euro. Reserveren (wordt aangeraden): 050-3081291 of info@museumvosbergen.nl.

Auteur

Marc Jansen