Zwembadverhalen-videoclip ‘Spetter' half maart te zien

Haren

Stichting Gedeelde Verhalen verzorgde onlangs een workshop ‘muziekvideo maken' voor leerlingen Jong Talent Muziek van het Zernike College in Haren. Vorige week dinsdag werd de videoclip ‘Spetter' opgenomen op de locatie van de voorstelling ‘Zwembadverhalen', bij de verlaten zwembaden aan de rand van het Scharlakenbos in Haren. De muziekvideo is ook bedoeld om deze locatievoorstelling onder de aandacht te brengen.

Door Kirsten van der Weide

Artistiek leider Anne van Slageren (53): “De leerlingen kregen de opdracht om een aantal ‘Zwembadverhalen', die eerder op de website en tijdens de verhalenavonden door inwoners uit te regio gedeeld zijn, te vertolken. Ze hebben zelf de muziek gecomponeerd en met behulp van zangeres Izaline Calister de songtekst geschreven. Ik vind het leuk om met leerlingen te werken, maar ik heb het ook wel gemakkelijk vergeleken met een docent. Ik doe de leuke dingen en ze zien mij niet het hele jaar door.”

Jong Talent Muziek

Dick Kingma (12), leerling van het Zernike College aan de Kerklaan, vindt het heel bijzonder om aan dit project mee te werken. ”Ik zit nog niet zo lang hier op school. Dit project is hartstikke leuk en leerzaam. Ik zing ook een stukje. Het nummer is helemaal zelf geschreven. We zijn begonnen met een aantal teksten. De voorstelling heet ‘Zwembadverhalen', verhalen van mensen over zwembaden. Daar hebben we tekstjes opgemaakt en er zijn leerlingen met de melodie bezig geweest. Dat past heel mooi. De muziekvideo is reclame voor de voorstelling.” Ook de meiden van de cast vinden het een leuke ervaring en een mooie kans vanuit school om een muziekvideo te maken. Enthousiast vertellen ze dat de workshops van de bekende zangeres Izaline Calister heel bijzonder waren. Het a capella zingen met Izaline vonden ze ‘heel vet'. Dat de leerlingen door Izaline serieus worden genomen en dat ze goede tips van haar hebben gekregen, kan de cast erg waarderen. De muziekvideo ‘Spetter' wordt medio maart gelanceerd. Hij wordt gedeeld via de website maar ook verstuurd naar verschillende zenders in de regio. Hij zal dan bovendien te zien zijn op Podium.TV.

Acteer je mee?

Rosa Veldman (26), marketing & communicatie ‘Zwembadverhalen': “Op de dinsdagavonden van 19.00 tot 22.00 repeteert de zeer diverse cast - onder hen een aantal van de leerlingen van Jong Talent Muziek, maar ook jongere leerlingen, volwassenen en ouderen - in de Biotoop in Haren. Er is bovendien nog steeds plek voor meer enthousiastelingen in de voorstelling; zowel om te acteren als om op de achtergrond mee te helpen met bijvoorbeeld productie, decorbouw of pr.”

Zwembadverhalen

In de locatievoorstelling ‘Zwembadverhalen' worden verhalen en herinneringen over zwemmen en (verdwenen) zwembaden gedeeld. ‘Zwembadverhalen' is een project voor en door de Harener gemeenschap. “Het is ontzettend hartverwarmend dat zoveel grote en kleine fondsen en organisaties Zwembadverhalen zien als een belangrijk project voor Haren en omgeving en daarom hun bijdrage leveren”, vertelt Rosa. Er zal zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van de hele omgeving rondom de buitenbaden van het Scharlakenhof. Rosa: “Het wordt een dynamische en veelzijdige voorstelling waarin zang en beweging ook een rol zullen spelen. Verder komen sommige verhalen die men heeft gedeeld op de website terug in de voorstelling, en spelen nostalgische gevoelens en de emoties bij de herinneringen aan zwembaden een grote rol.” Anne: “Izaline gaat het muzikale deel van de voorstellingen begeleiden en gaat ook zelf in de voorstelling zingen en spelen”.

Verlaten zwembaden

De verlaten buitenbaden van De Scharlakenhof vormen van 29 juni tot en met 10 juli 2016 het decor voor de voorstelling ‘Zwembadverhalen'. Voor meer informatie zie www.zwembadverhalen.nl.

Auteur

Marc Jansen