Lustrumeditie 2bike4alzheimer

HAREN

 Stap op de fiets voor Alzheimer.

Onder dat motto nodigt Stichting 2bike4alzheimer sportievelingen uit om op 17 en 18 september op de fiets te stappen voor de meest voorkomende vorm van dementie: de ziekte van Alzheimer.

Lustrumeditie 2bike4alzheimer

De actie 2bike4alzheimer is een non-stop estafette fietstocht met start en finish in Amersfoort. Bij de vorige editie fietsten 28 teams € 83.699 bijeen. Het succes smaakt naar meer: dit jaar streeft de organisatie op 50 teams en een opbrengst van € 150.000. Ieder uur krijgen vier Nederlanders dementie. Als we achterover leunen, stijgt het aantal mensen met dementie naar een half miljoen in 2040. Ander feit: naast iedere patiënt staan minstens één of twee mantelzorgers. Wie zich dus nu aanmeldt voor 2bike4alzheimer, bewijst– grote kans – daar zichzelf een dienst mee.

Nieuwe Vergeet-mij-niet-route

2bike4alzheimer is een ‘non-stop estafette fietstocht’. In 24 uur fietsen de teams een afstand van 400 km door Nederland. Deelnemers mogen meedoen op een tandem, maar kunnen er ook voor kiezen in duo’s met andere fietsen mee te doen. Er wordt dus altijd samen gefietst. Het evenement wordt in 2016 voor de vijfde maal gehouden. Voor deze lustrumeditie koos de organisatie voor de Vergeet-mij-niet-route: vijf etappes van 80 km rondom Amersfoort.

Hulp bij fondswerving

Naast de sportieve doelstelling zetten de teams zich in om minimaal € 1.000 te verwerven voor het goede doel. Dit geld kan bijeen worden gebracht door acties en donaties. Deelnemers krijgen van de organisatie ondersteuning met diverse promotiemiddelen en ideeën en tips voor fondswerving. De opbrengst van 2016 wordt besteed aan een onderzoek naar semantische dementie (taaldementie) door het Erasmus Alzheimercentrum Zuidwest Nederland. Goed om te weten is dat alle inkomsten van de teams volledig ten goede komen aan dit onderzoek. Op www.2bike4alzheimer.nl vindt u uitgebreide informatie over dit evenement.

Auteur

Karin Weijs