Tweekarspelenkunstroute in Oost-Groningen

Haren

Oost-Groningen - De Tweekarspelenkunstroute vindt dit jaar voor de 19e keer plaats in 8 verschillende dorpen in Oost-Groningen. Op 19, 20, 26, 27 en 28 maart 2016 kunt u vijf dagen genieten van diverse kunst.

De Tweekarspelenkunstroute is een inmiddels niet meer weg te denken evenement in het landelijke Oost-Groningen. Jaarlijks trekt de route meer dan duizend kunstliefhebbers. De charme van deze route is dat het, door zijn beperkt gehouden aantal deelnemers, een intieme route is. Aan deze route nemen in totaal 11 enthousiaste beeldende kunstenaars deel. Zij werken in Winschoten, Wedderveer, Wedde, Veelerveen, Bellingwolde,  Booneschans en Bad Nieuweschans. Het evenement wordt door de hele kunstenaarsgroep gezamenlijk voorbereid. De kunstenaars kennen elkaar en elkanders werk. Ze zorgen ieder jaar weer voor een afwisselend aanbod. Op de verschillende locaties, die per fiets of auto te bereiken zijn, vindt u vertrouwd of zich telkens vernieuwend werk, ambachtelijke of beeldende kunst, werken die voor zich spreken of een verhaal nodig hebben en bekende of minder bekende gebruikte technieken.

Opvallend

Opvallend is de diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen van de elf kunstenaars die dit jaar deelnemen. Dit zijn Herma Arensman (schilderijen), Jente Bagchus (keramiek), Cilia de la Court (keramiek, schilderkunst), Vivièn Nieuwenweg (fotografie, mixed media), Bart van Oijen (teken- en schilderkunst), Magna Postma (schilderijen en tekeningen), Willem van de Sanden (tekeningen, schilderijen en grafiek), Bert Veeman (fotografie) en Jeanne van Veghel (beeldhouwkunst en sieraden). Nieuwe deelnemers zijn dit jaar Krijn de Groot (tekeningen en schilderijen) en Rudolf Holleman (schilderijen en objecten).

Route

De route van circa 50 km op de grens van Westerwolde en Oldambt kan op elk willekeurig adres worden gestart en is in twee richtingen bewegwijzerd. De opvallende, gele TKR-tonnen wijzen u de ingang.

Overzichtsexpositie

In de voormalige bibliotheek van Winschoten (Johan Modastraat 5) is tijdens de 5 routedagen van 11.00 tot 17.00 uur een Tweekarspelenkunstroute overzichtsexpositie. Hier kunt u een indruk krijgen van het gebodene en eventueel een keuze maken van welke kunstenaars U nog meer werk wilt zien. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de Johan Modastraat .

Website

De website www.tweekarspelenkunstroute.nl biedt u nog veel meer interessante informatie over de kunstenaars en hun werk.

Auteur

Karin Weijs