Vele activiteiten bij bijna jarige Schaakclub

Haren

De bijna 101-jarige en koninklijk onderscheiden Schaakclub Haren organiseert aan het begin van het schaakseizoen een aantal activiteiten.

Op zaterdag 27 augustus van 15.00 tot 19.00 uur is de tweede editie van het koffiehuisschaaktoernooi in Café De Zaak aan de Vondellaan 6 in Haren. Dit is misschien wel het gezelligste schaaktoernooitje van het Noorden is geschikt voor de geoefende clubschaker maar ook voor de huis-tuin-en-keuken-schaker. Aanmelden kan via:koffiehuisschaak@schaakharen.nl. Vrijdagavond 2 september staat De Octopus aan de Mellenssteeg 16 in Oosterhaar open voor iedereen die wil kennismaken met het schaakspel. Op deze inloopavond is de jeugd van 18.30 tot 19.30 uur en zijn de senioren vanaf 19.45 uur van harte welkom. Een dag later, op zaterdag 3 september vanaf 11.00 uur, kan jong en oud in het kader van de Kunst- en Cultuurmarkt aanschuiven voor een schaaksimultaan in de hal van 't Clockhuys. Om 13.00 uur wordt daar ook het beeld Schakers gemaakt door Jaap van Meeuwen opnieuw onthuld. Het beeld werd vorig jaar september onthuld in het kader van het 100-jarig bestaan van de Schaakclub Haren, maar werd helaas in februari door onverlaten van zijn sokkel gehaald. Om Rense Sinkgraven, dichter en oud-lid van de schaakclub, een toepasselijk gedicht te laten maken is een crowdfundingsactie gestart. Nadere informatie over alle activiteiten en de crowdfunding is te vinden op de website www.schaakclubharen.nl

Auteur

Carlien Bootsma