‘Bevingen in Groningen, wat is er aan de hand?’

PATERSWOLDE

Op uitnodiging van de Culturele Raad Eelde houdt prof. dr. Rien Herber op dinsdag 15 november een zeer actuele lezing in Galerie Lemferdinge.

Rien Herber is hoogleraar Geo-Energie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Na een studie Geofysica in Utrecht was hij onder meer adjunct-directeur bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en Hoofd Exploratie voor Europa bij Shell. Aan de RUG houdt hij zich bezig met het optimaliseren van de winning van fossiele brandstoffen en het zoeken naar nieuwe, duurzame energiebronnen in de aarde. Mijnbouwactiviteiten in de grond moeten volgens hem beter worden gecoördineerd. “Het wordt druk in de ondergrond”, constateert Herber. ‘Soms kunnen activiteiten samengaan, maar soms sluiten ze elkaar uit. Dan moeten keuzes worden gemaakt.’ In november 2011 ontving Herber de IBM Faculty Award voor bijzondere verrichtingen op het terrein van ICT-onderzoek en innovatie. Hij krijgt de award voor zijn onderzoek naar het voorspellen van trillingen in verband met gaswinning. Galerie Lemferdinge, Lemferdingelaan 2 in Paterswolde Aanvang 20:00 uur. Entree: € 5,-- incl. koffie/thee Voorverkoop: TIP-kantoor (Micadeau Mode), Hoofdweg 179, Paterswolde Telefoon 050-3094640.

Auteur

kvanderweide