Demonstraties bij De Wachter

ZUIDLAREN

De ambachtelijke bakkerij van Museum De Wachter heeft al jarenlang een zeer goede verstandhouding met Koopmans Meel te Leeuwarden (meelsponsering). Op zaterdag 17 juni 2017 geeft Meester Boulanger Wietse Schiere gedurende de gehele dag baktechnische ondersteuning en geeft demonstraties met een heldere uitleg over zijn werkwijze, met toepassing van de juiste ingrediënten en de fijne kneepjes van het ambachtelijk bakkersvak.

De bakkerij van De Wachter gebruikt ingaande het seizoen 2017 uitsluitend bakwaardige tarwemeel, een 100% volkoren soort, vanuit de volle korrel gemalen, uit Noord-Nederland. De bakkers van De Wachter zijn dan ook erg verheugd te kunnen bakken met bakmeel, welke vervaardigd is op basis van het principe, transparant, dichtbij en biologisch en dat er meegewerkt kan worden aan producten en aanbieders die bijdragen aan een duurzamere wereld. Meester Boulanger Wietse Schiere laat vanaf 09.00 uur tot 15.00 uur zien hoe het bakproces verloopt vanaf begin tot en met het eindproduct, zoals de originele Franse stokbrood, plukbrood voor de BBQ. Ook laat hij zien hoe je een desem broodje bakt met BT80 en een desem met kookstuk van appelsap met gebroken rogge.

Auteur

kvanderweide