Gezocht: Jonge dichters voor Doe Maar Dicht Maar

Haren

De landelijke dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar is weer gestart. Het Poëziepaleis is op zoek naar jonge dichters tussen de 12 en 18 jaar van het vmbo, havo, vwo, MBO of ROC. Deelnemers mogen maximaal drie zelfgeschreven gedichten insturen.

De honderd beste gedichten verdienen een plaats in de dichtbundel Doe Maar Dicht Maar 2018. Zij worden gekozen door een vakjury. De tien beste dichters, vijf van 12 t/m 14 jaar en vijf van 15 t/m 18 jaar, worden uitgenodigd voor de finale. Hier worden de twee hoofdprijswinnaars bekendgemaakt. Deelnemers kunnen tot 5 februari 2018 hun zelfgeschreven gedichten insturen via www.poeziepaleis.nl. Een ingezonden gedicht moet in het Nederlands geschreven zijn. Een andere taal is ook toegestaan als dat je moedertaal is. Stuur dan wel een vertaling mee. De uitslag is half mei 2018 te vinden op www.poeziepaleis.nl.

Auteur

kvanderweide