‘De gemeente moet vragen wat het volk wil’

HAREN

De tegenstanders van de herindeling met Groningen en Ten Boer laten over het algemeen wel van zich horen. Het wordt tijd om een voorstander van de samenvoeging aan het woord te laten. Uw verslaggever spreekt jeugdhulpverlener Tjeerd Folmer. Hij is niet verbonden aan een politieke partij en spreekt als onafhankelijke zijn mening uit.

,,Ik heb vanaf m’n dertigste in de Stad gewoond. Zo’n elf jaar geleden ben ik in Haren neergestreken en kan daarom een goede vergelijking maken tussen wonen in de stad Groningen en in het grote dorp Haren. Wat ik vooral constateer is dat de Stad bij gezichtsbepalende kwesties en grote projecten, zoals het Forum, het volk erbij betrekt. Naar mijn mening zijn bij het besluit om een nieuw gemeentehuis in Haren te bouwen, waarmee een groot budget gemoeid was, verkeerde inschattingen gemaakt. Ook wat de voorgenomen bouw aan het Haderaplein betreft, met een gebouw van misschien wel zestien meter hoog, vind ik dat de bevolking inspraak moet hebben. De gemeente moet haar hand uitsteken en vragen wat het volk wil.”

Herindeling

,,Ik ben voorstander van de samenvoeging omdat Groningen meer bestuurskracht heeft, waarbij ik overigens wel waardering heb voor de Harener gemeentelijke medewerkers. Het vuilnis wordt al door de gemeente Groningen opgehaald, veel inwoners werken, leren en recreëren in de stad, dus wat is er dan logischer om samen te gaan met de Stad? Harenaars zijn bang opgeslokt te worden door de stad maar bouwen zelf heel hard naar Groningen toe met Het Harener Holt. Groningen heeft zeer veel voorzieningen, zoals ziekenhuizen, allerlei bronnen van vermaak en er is volop kennis aanwezig. Hier hebben veel mensen, ook inwoners van Haren, veel aan. Verder denkt de Stad denkt meer dan Haren na over langetermijnplannen, bijvoorbeeld op het gebied van verduurzaming. Dat vind ik belangrijk.”

Kees Romijn

Onderschrift foto:


Auteur

Redacteur