Een hoge rug in het landschap | ingezonden gedicht

HAREN

De redactie van het Harener Weekblad ontving een ingezonden gedicht van Arjen Boswijk, een mooi gedicht over  Haren door de tijd heen.

Een hoge rug in het landschap

Haren is een hoge rug in het oude landschap een laatste uitloper van de Drentse Hondsrug Haren, ooit cadeau geschonken door een Duitse keizer- Heinrich de derde- aan bisschop Bernold van Utrecht Tramwachthuisjes herinneren aan de paardentram naar Glimmen maar de trams verdwenen met de paarden over de laatste rails Een discutabel feestje zette Haren op de landelijke kaart en ook de plaatselijke politiek doet tot op heden van zich spreken Tot slot de kerk van Nicolaas romaans met grote ronde kogels in de toren waar Bommen Berend schuilend een bordje zuurkool verloor Haren is een hoge rug in het Groninger landschap roerig in het verleden tot op heden Arjen Boswijk

Auteur

kvanderweide