Lezing Trudy de Lange over de tentoonstelling 'The American dream'

HAREN

Trudy de Lange komt op 18 januari de tentoonstelling 'The American dream, Amerikaans realisme 1945 - 2017, inleiden in het Gorechthuis in Haren. De tentoonstelling 'The American Dream' in het Drents Museum in Assen is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband met de Kunsthalle in Emden.

Beide tentoonstellingen vullen elkaar aan waarmee er een totaaloverzicht wordt aangeboden van Amerikaanse realistische kunst uit de periode van na de Tweede Wereldoorlog tot heden. In Assen ligt de nadruk op de periode 1945-1965, Emden belicht de periode van 1965 tot heden. Topkunstenaars als Edward Hopper, Andrew Wyeth, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz en Chuck Close tonen de ’American Way of life’ in alle verschijningsvormen. Het dagelijkse leven, de consumptiemaatschappij, roem en rijkdom maar ook drugsverslaving, rassenrellen en de gevolgen de Vietnamoorlog worden in diverse kunstvormen getoond. In beide musea kunt u werken zien die een voorproefje geven van de andere periode. Een tijdbalk, met beeld en geluid, laat de belangrijkste gebeurtenissen uit deze roerige decennia tot leven komen. 18 januari, 20.00 uur, Gorechthuis, Entree € 6,00 pp, leden van het Nut gratis. Aanmelden boomkernieuws@boomker.nl De catalogus in online of bij boekhandel Boomker in Haren te koop

Auteur

kvanderweide