Vijf Groningse studenten strijden tegen eenzaamheid van ouderen

HAREN

Dieuwke Kenter, Esther van Zalen, Jeroen van Gestel, Matthijs sloot en Nonja de Roo, studenten van de Hanzehogeschool in Groningen, houden een evenement in Haren genaamd 'VIP Back to the 50’s'. Dit feest hebben zij in het leven geroepen om de eenzaamheid onder Harense ouderen tegen te gaan. Op vrijdag 12 januari 2018 vindt VIP Back to the 50’s plaats in de Dilgt. Iedereen is welkom om deel te nemen of een kijkje te komen nemen.

Volgens het Nationale Ouderenfonds zijn er in Nederland op moment 900.000 eenzame ouderen. De studenten kunnen het ideaal om de eenzaamheid voor alle ouderen in Nederland tegen te gaan niet nastreven, maar willen een begin maken met de lokale bevolking van Haren. Om deze reden introduceren de studenten een nieuw concept voor de 350 bewoners van de zorginstelling de Dilgt en iedereen die hierbuiten woonachtig is. De dag ziet er als volgt uit: om vier uur in de middag wordt het event afgetrapt met een modeshow, vervolgens vindt er een diner plaats en aansluitend is er nog een muziekfeest met ruimte om te dansen. De avond loopt rond half 10 ten einde. De modeshow laat typische jaren ‘50 kleding zien wat voor de doelgroep een herinnering zal geven aan deze tijd. De avond wordt afgesloten met de vier muzikanten van de band Jazz&Zo. De band speelt easy-listening music, Latin grooves en jazz blues nummers maar ook funky ritmes en up-tempo stukken. Kortom, de gehele dag zal in het thema van de jaren ’50 staan!

VIP Back to the 50’s

VIP Back to the 50’s wordt georganiseerd vanuit de minor Eventmanagement en is aangesloten bij de opleiding Facility Management van de Hanzehogeschool Groningen. VIP Back to the 50’s heeft de doelstelling het terugdringen van de eenzaamheid van de ouderen in Haren gekozen, wat aansluit bij de doelstelling van stichting ZINN. De  opbrengst van het evenement wordt door de studenten geschonken aan het Nationaal Ouderfonds. U bent van harte welkom op vrijdag 12 januari in de Dilgt, Dilgtplein 1 in Haren. Aanvang VIP Back to the 50’s: 16:00 uur.

Auteur

kvanderweide