Désirée inspireert

ONNEN

Twee jaar geleden sprak ik met Désirée Boerema (31) van iDees online in de rubriek De Ontmoeting in het Harener Weekblad. Hoe staan de zaken er nu voor? Désirée geeft een inkijkje in haar werkende én persoonlijke leven.

Er wordt druk verbouwd op het terrein van de oude zorginstelling aan de Mottenbrink in Onnen, sinds een jaar het domein van de familie Boerema. Na even rondgelopen te hebben om alle gebouwen vind ik Désirée in haar nieuwe onderkomen, een oase van rust aan de rand van Onnen middenin de natuur, mits er tenminste niet wordt geklust. Er is nog zoveel te doen vertelt Désirée. Haar droom om samen met haar familie deze bijzondere vorm van wonen aan te gaan is uitgekomen. Haar vriend, ouders, zus en zwager met kinderen wonen namelijk ook op het terrein. Désirée: “Familie is belangrijk voor mij. Ik vind het fijn om elkaar met enige regelmaat te zien en elkaar te kunnen helpen waar nodig. Door deze woonworm wordt dat heel gemakkelijk”.

Uitdagingen

Als enthousiaste en ambitieuze ondernemer heeft Désirée het behoorlijk druk. Ze heeft de afgelopen jaren ontdekt dat het ook goed is om af en toe stil te staan bij wat ze allemaal aan het doen is. Enerzijds om te beseffen waar ze vandaan komt en daar dankbaar voor te zijn en zich trots te voelen. Anderzijds om rust te nemen om ruimte te maken om goede ideeën te laten ontstaan. Deze rust vindt Désirée door meer tijd voor zichzelf te reserveren, te mediteren, yoga te doen én lekker buiten te zijn. Afgelopen jaar volgde ze het verdiepingsjaar van 365 dagen succesvol, waarin zij vier dagen lang zonder tent, eten, horloge, boeken én mobiel - dus geen social media - in de natuur verbleef. Om dichter bij zichzelf te komen. En of dat is gelukt? Nou en of! Désirée: “Ik heb hele waardevolle inzichten gekregen. Zo heb ik o.a. ervaren dat ons lichaam veel minder nodig heeft dan we denken. Door bewuster en met aandacht te eten, ben ik beter voor mezelf gaan zorgen en zit ik veel lekkerder in mijn vel.” Momenteel is zij Teamcoach bij 365 dagen succesvol, zij zorgt dat haar groep in beweging komt. En daar ligt haar kracht. “Ik heb mijn X-factor gevonden”, zegt Désirée.

Van uitvoerder naar inspirator

Binnen iDees online geeft Désirée advies en ondersteuning op het gebied van sociale media. De afgelopen twee jaar maakte zij een grote groei door. “Ik heb leren luisteren naar mijn gevoel en doe dit ook in mijn werk. Ik blijf dicht bij mijzelf in het ondernemerschap.” Désirée maakt een verdiepingsslag in het ondernemen en verschuift haar focus. “Niet meer het uitvoerende werk zoals het online beheer, maar nu help ik (startende) ondernemers naar het ondernemerschap toe én bij de strategische inzet van social media. Ik wil mensen die zelf aan de slag willen als ondernemer inspireren en in beweging zetten om dat te gaan doen wat ze heel graag willen doen.” iDees online biedt onder andere een Ondernemersboost voor een (frisse) blik op de kern van je bedrijf, een Social Media Boost waarin een Social Media Strategie uitgezet wordt en de Social Media Flow, het nieuwe jaarprogramma die bestaat uit een combinatie en verdieping op deze boostdagen. “In 2018 verwacht ik continuïteit en wil ik blijven innoveren! Ik heb nog zoveel mooie plannen.” Zie voor meer informatie over deze dagen en het jaarprogramma www.ideesonline.nl Praktische tips over ondernemen en social media geeft Désirée op de Social Media Community waarvoor je je gratis kunt aanmelden.

Open Coffee Haren

Ook organiseert Désirée Open Coffee Haren, een informele netwerkochtend in de Tiehof in Onnen. Een ideale combinatie voor Désirée, waar haar passies voor inspireren, verbinden en activeren samenkomen. Open Coffee Haren is een samenwerkingsverband met verschillende Harense ondernemers uit verschillende vakgebieden. Ook hier is een switch te vinden, de bijeenkomsten worden uitgebouwd. De focus verschuift meer naar het in actie laten komen van de deelnemers. De korte presentatie door een van de leden wordt vervangen door inspirerende opdrachten. De eerstvolgende Open Coffee Haren in het nieuwe jaar is op donderdag 18 januari van 09:30 tot 11:30 uur in de Tiehof in Onnen. Het thema van deze bijeenkomst: “Wat is jouw ondernemersplan voor 2018?” Meer informatie over de netwerkbijeenkomensten vindt u op www.opencoffeeharen.nl. Kirsten van der Weide

Auteur

kvanderweide