Groei & Bloei Haren/Eelde van start met twee programma's

HAREN /EELDE

Groei & Bloei afdeling Haren/Eelde start met maar liefst twee programma's. De eerste is op woensdag 24 januari in het Loughoes in Eelde met de lezing 'Zonder gezonde bodem geen leven in de tuin', verzorgd door Johan Schuitema. Het tweede programma is de cursuscyclus Bloemschikken. Deze duurt drie avonden en vindt plaats in het schoolgebouw Terra VMBO-Groen in Eelde.

Lezing 'Zonder gezonde bodem geen leven in de tuin' Schuitema: "Al kopen we nog zulke mooie planten, als de bodem niet goed is van de tuin, zullen deze planten slecht groeien en dit geldt natuurlijk ook voor onze populaire groentetuinen. De heer Schuitema legt o.a. uit wat een bodemanalyse inhoudt en hoe je deze moet lezen. Als mensen bodemmonsters meenemen, kan ter plekke de pH worden gemeten. Verder legt de spreker uit hoe we sporenelementen in onze groenten krijgen, zodat we minder (vitamine etc.) tabletten hoeven te gebruiken. Aanvangstijd lezing 'Zonder gezonde bodem geen leven in de tuin' is 20.00 uur. Cursuscyclus Bloemschikken De cursuscyclus bloemschikken is van 19.30 tot 21.30 uur. De docent is Arjan Oosting, is zelf ook docent aan genoemde school. Tijdens les 1 kan een wintertaart worden gemaakt om zelf van te genieten, of een vogeltaart. Les 2 behandelt cirkelvormen en les 3 staat in het teken van Paasbloemwerk. Deze cursus wordt op beginnersniveau gegeven op de maandagen 29 jan, 19 febr, en 26 maart. De cursus gevorderden wordt gegeven op de woensdagen 31 januari, 21 februari en 28 maart. Opgeven voor deze cursus bij mevr. Tebbertman, tel. 050-3093101. Zie voor verdere informatie: www.haren.groei.nl Lezing 'Zonder gezonde bodem geen leven in de tuin', Het Loughoes, Kosterijweg 2, 9761 GE Eelde Cursuscyclus Bloemschikken, Terra VMBO-Groen, Burg. Legroweg 29, 9761 TA Eelde

Auteur

kvanderweide