Gemeente Haren vooralsnog in handen van minderheidscoalitie

HAREN

Het spoeddebat in de gemeenteraad, vanwege het opstappen van wethouder Sloot en het vertrek van GHV uit de coalitie, aangevraagd door de oppositie, vond woensdagavond 10 januari plaats op het gemeentehuis. 

De fracties van de oppositiepartijen VVD, PvdA, GroenLinks (GL) en ChristenUnie (CU) stelden vragen aan de fractievoorzitters van D’66, GVH en het CDA aangaande de breuk in de coalitie en aan de wethouders van D’66 en het CDA aangaande de breuk in het college. Ook wilden de oppositiepartijen een verklaring voor het eenzijdige besluit van D66 en CDA om als minderheidscoalitie verder te gaan. Het was een pittig spoeddebat, waar GVH de volle laag kreeg en D66 en het CDA veel uit te leggen hadden. Er gesproken over hoe Haren nu bestuurlijk verder gaat. Het college (CDA en D66) gaat verder met een minderheid van 7 tegen 10 in de gemeenteraad. Zij hebben uiteindelijk de de oppositie gevraagd mee te denken over een nieuw te vormen college.  

Auteur

kvanderweide