Metis Pianokwartet in de Dorpskerk

HAREN

Stichting Dorpskerkconcerten Haren houdt in het seizoen 2017 - 2018, in samenwerking met de Culturele Raad Haren, een vijftal zondagmiddagconcerten. Twee concerten vonden reeds plaats in het najaar van 2017. In de serie kamermuziek van het NNO vindt in de Dorpskerk in Haren zondag 28 januari het derde zondagmiddagconcert plaats verzorgd door het Metis pianokwartet met Justyna Mrozek (viool), Kristin Stets (altviool), Florent Maigrot (cello) en Etsuko Oga (piano), met het pianokwartet no 1 in c moll van Gabriel Faure en het pianokwartet in Es groot van Robert Schumann.

Justyna Mroze

Justyna Mrozek, geboren in Polen, begon haar vioolstudie bij Christian Altenburger aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover. Zij studeerde kamermuziek, met als specialiteit het strijkkwartet, aan de Folkwang Hochschule in Essen bij Andreas Reiner (Rosamunde Quartet). Justyna heeft bij verschillende orkesten gespeeld, onder andere bij de 'Düsseldorfer Symphoniker’, 'WDR Rundfunkorchester' en de ' Bochumer Symphoniker'. Sedert januari 2008 is Justyna Mrozek als eerste violiste verbonden aan Noord Nederlands Orkest te Groningen. Vanaf 2012 studeert ze ‘Musikvermittlung’ aan de Hochschule für Musik in Detmold, een studie over de ontwikkeling van nieuwe concepten voor klassieke concerten. Met haar masterscriptie over innovatieve concert-formats voor studenten zal zij dit jaar afstuderen. In 2014 heeft ze het project “De stille prinses” ontworpen en samen met drie andere strijkers van het NNO voor 4700 kleuters in Leeuwarden en Groningen opgevoerd. In 2016 heeft ze samen met NNO violist Michiel de Sterke de concertserie “Muziek voor senioren” op poten gezet.

Kristin Stets

Kristin Stets begon op achtjarige leeftijd met vioolspelen. Ze ging elf jaar later over op de altviool en studeerde in 2000 in Leipzig af bij Dietmar Hallmann. Ze was vaste remplaçant in het Gewandhaus Orchester te Leipzig en speelde verder in het Leipziger Kammerorchester en het Neues Bachisches Collegium Musicum. Bovendien volgde zij een tweejarige opleiding aan de orkestacademie van de Statskapelle Dresden. Zij is sinds 2002 lid van het NNO en maakt daarnaast deel uit van de kamermuziek-ensembles Trio Ukjade en het Oosters Strijkkwartet.

Florent Maigrot

Geboren in 1986 groeide Florent Maigrot op in Versailles en studeerde vanaf zijn 9e jaar cello bij Barbara Marcinkowska aan het Conservatoire de Versailles en later aan het Conservatoire National Superieur bij Michel Strauss, waar hij in 2011 zijn Master Degree behaalde. Op jonge leeftijd zat hij tevens in het kinderkoor van Versailles, en zong (ook solo) in verscheidene operaproducties. Van zijn Stabat Mater van Pergolesi is een cd uitgebracht. Hij was solo-cellist in het Lucern Festival Orchestra en behaalde in 2008 met zijn toenmalige strijkkwartet de Grand Prix van het kamermuziekfestival van Normandië. Daarnaast speelt hij veelvuldig samen met celliste Karlien Bartels, waarmee hij een cd opnam met verscheidene cello duo composities, waaronder speciaal voor hen gecomponeerd werk. Vanaf 2012 maakt Florent deel uit van de cello groep van het NNO en sinds november dit jaar als aanvoerder. Florent bespeelt een cello gebouwd door Claude Victor Rambaux, Parijs 1862.

Etsuko Oga

Etsuko Oga (1981 Fukuoka, Japan) studeerde piano bij Paolo Giacometti aan het Utrechts Conservatorium waar ze haar diploma behaalde. Hierna studeerde ze bij Denis Pascal aan het Conservatoire à Rayonnement Régional de Rueil-Malmaison in Frankrijk waar ze de 1e prix voor piano en kamermuziek behaalde. Ook volgde ze er de opleiding “accompagnement au piano” bij Angeline Pondepeyre. Sinds 2014 is ze als begeleidster verbonden aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Etsuko maakt tevens deel uit van diverse kamermuziek ensembles van het Noord Nederlands Orkest.

Kaarten

Kaarten verkrijgbaar vanaf 14 dagen vóór het concert in de voorverkoop bij Boekhandel Boomker te Haren; op de dag zelf aan de Kerk. Toegangsprijs volwassenen €15,00 en scholieren/studenten €7.50. De concerten zijn mogelijk dankzij steun van Gemeente Haren, Dorpsfonds Haren, Roode- of Burgerweeshuis te Groningen, Stichting Emmaplein Foundation, Firma H.P. Steenhuis te Glimmen, Rabobank Groningen en particuliere giften. Aanvang concert METIS pianokwartet: 15.30 uur

Auteur

kvanderweide