Het loopspektakel van het Rabocupcircuit barst weer los

ZUIDLAREN

Een nieuw jaar – een nieuwe Rabocup! Zoals ieder jaar, bijt de Arnoud Magnin Wintercross in Zuidlaren de spits af van het Rabocupseizoen. Traditioneel, op de eerste zondag van februari, 4 februari dus.

4 of 8 kilometer bikkelen door het winterse Drentsche landschap

De cross in Zuidlaren trekt ieder jaar veel recreatie- en wedstrijdlopers die het zware werk niet schuwen: 4 of 8 kilometer bikkelen over heuveltjes, modderpaden en smalle bosweggetjes door het winterse landschap tussen Zuidlaren en Zeegse. De 8-kilometerwedstrijd is onderdeel van het Rabocupcircuit. Daarmee kunnen punten verdiend worden voor het eindklassement. Sinds de wedstrijd onderdeel uitmaakt van het Rabocupcircuit, is het aantal deelnemers behoorlijk gestegen. De organisatie –Loopgroep De Drentsche Aa- verwacht dit jaar 250 lopers aan de start!

Nieuw in het Rabocupcircuit: de Zuidlaardermarktloop

De beroemde Zuidlaardermarktloop, die ook door Loopgroep de Drentsche Aa wordt georganiseerd, maakt met ingang van dit jaar ook deel uit van het Rabocupcircuit. Het volledige programma voor 2018 ziet er zo uit: 4 februari Arnoud Magnin Winter Cross in Zuidlaren 25 maart Annerboscross Annen 14 april Semslinieloop in Annerveenschekanaal 27 april Beiler Koningsloop 12 mei Run van Gieten 30 juni Steeds Beter Run in Eelde 13 oktober Zuidlaardermarktloop Zuidlaren 11 november VOV run Vries 1 december Zeijer Strubbenloop Een zeer gevarieerd programma, verspreid over drie Noord-Drentse gemeenten. Wie aan zes van de negen wedstrijden deelneemt, dingt mee naar de Rabocup die op 1 december in Zeijen wordt uitgereikt. Het aantrekkelijke van het Rabocupcircuit is dat het inschrijfgeld laag is (dankzij de sponsoren). Daar komt bovenop dat bij iedere wedstrijd de deelnemers een stempel kunnen scoren, dat een fikse korting geeft bij aankopen bij twee gerenommeerde sportzaken. En dan zijn er ook nog eens geldprijzen te verdienen in alle leeftijdscategorieën.

 Informatie over de Arnoud Magnin Wintercross

Voorinschrijven kan tot 1 februari via www.inschrijven.nl en kost € 7,-. Inschrijven op de dag zelf kan tot een half uur voor de wedstrijd in Sporthal De Wenakkers, Randweg 3 in Zuidlaren. Dan kost inschrijven € 8,50. De wedstrijd begint om 10:00 uur. Start en finish vinden plaats aan de nabijgelegen Zeegserweg, voor beide afstanden tegelijk. Omkleden en douchen kan ook in de sporthal. Op www.rabocupassennoorddrenthe.nl is alle informatie over het circuit te vinden. Meer informatie over de Arnoud Magnincross staat op www.loopgroepdedrentscheaa.nl

Auteur

kvanderweide