Vijfde editie ‘Bus Sessions’

REGIO

Qbuzz, OV-bureau Groningen Drenthe en Grunnsonic organiseren tijdens Eurosonic Noorderslag voor de vijfde keer de Q-link Bus Sessions. Vrijdagmiddag 19 januari spelen – evenals bij voorgaande edities – Groningse muzikanten in verschillende Q-link bussen.

De eerste band, Small Town Bandits, vertrekt om 14.42 uur vanaf het busstation bij Hoofdstation Groningen voor een optreden in Q-link 5 naar Zuidlaren-Annen. Voor verschillende plaatsen in de regio is Q-link een belangrijke – en snelle – busverbinding met Groningen Stad. Wethouder Wekema van gemeente Noordenveld en wethouder Bakker van gemeente Zuidhorn zijn daarom aanwezig bij dit speciale Q-link evenement.

Muzikanten Bus Sessions

Reizigers luisteren in Q-link 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 15 tussen 14.42 en 17.20 uur naar verschillende muzikanten. In Q-link 1 naar Zuidhorn brengt Robin IJzerman een mix van persoonlijke en vrolijke songs ten gehore. Lars Koehoorn treedt op in de Q-link 2 naar P+R Reitdiep. Zijn liedjes 'Home' en 'Bring It On' waren onder andere te horen op Radio 538, Slam!FM en 3FM. In Q-link 3 naar Leek treden The Desmonds op, een energieke band met aanstekelijke meezingers. Q-link 4 naar Roden wordt gevuld met de klanken van de negenkoppige formatie Sunroots. Zij brengen een vrolijke mix van reggae, funk, pop en rock. Naar Zuidlaren-Annen gaat de Q-link 5 met aan boord de Small Town Bandits. De groep kenmerkt zich door melodische popnummers met meerstemmige harmonieën. In Q-link 6 naar Appingedam is Haas te horen met pakkende refreintjes en melodieuze raps. De Shabby Cabs spelen in Q-link 15 naar Zernike. Reizigers genieten er van acoustic foot stomping blues met een lekker rauw randje. Programma Een overzicht van de Bus Sessions starttijden vanaf Hoofdstation Groningen (Q-link 2 uitgezonderd): 14.42 – Small Town Bandits in Q-link 5 naar Zuidlaren-Annen, perron Q 14.56 – The Desmonds in Q-link 3 naar Leek, perron E 15.01 – Sunroots in Q-link 4 naar Roden, perron E 15.05 – Haas in Q-link 6 naar Appingedam, perron J 15.17 – Robin IJzerman in Q-link 1 naar Zuidhorn, perron T 15.19 – Shabby Cabs in Q-link 15 naar Zernike, perron C 15.24 – Lars Koehoorn in Q-link 2 naar Reitdiep, Europapark

Auteur

kvanderweide