Petitie ‘Haren niet bij de stad Groningen’ wordt aangeboden voorafgaande aan hoorzitting

GRONINGEN

Voorafgaande aan de hoorzitting van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken in Congrescentrum Hanze Plaza in Groningen bieden vandaag, vrijdag 19 januari, het Burgercomité Haren en Het Burgerinitiatief Noordelijke Hondsrug een petitie aan met een groot aantal handtekeningen aan de voorzitter van de vaste commissie, de heer Erik Ziengs.

Deze petitie van de inwoners van Haren en Tynaarlo kon zowel digitaal als schriftelijk worden ondertekend. De petitie wordt van 13.10 – 13.25 uur aangeboden. Deze aanbieding vindt plaats in een andere ruimte dan waar de hoorzitting wordt gehouden. Bij de ingang van Hanze Plaza is de ruimte aangegeven.

Deelnemende Kamerleden

De volgende Kamerleden nemen deel aan de hoorzitting: Albert van den Bosch (VVD) Antoinette Laan-Geselschap (VVD) Martin Bosma (PVV) Harry van der Molen (CDA) Monica den Boer (D66) Nevin Özütok (GroenLinks) Ronald van Raak (SP) Roelof Bisschop (SGP) Henk Krol (50Plus)

Programma van de hoorzitting

13.30 uur Provincie Groningen - gedeputeerde Patrick Brouns 13.40 uur Gemeente Groningen - burgemeester Peter den Oudsten 13.50 uur Gemeente Ten Boer - burgemeester Frank de Vries 14.00 uur Dorpsbelangen Ten Post - Johan Pleizier 14.10 uur Vereniging Dorpsbelangen Garmerwolde - Nynke Kloppenburg 14.20 uur Ondernemend Haren - Jos van Stratum 14.30 uur Jongerenraad Haren - Freek van den Berg 14.40 uur Platform ‘Handen af van Haren’ - Jelle Landstra 14.50 uur Burgercomité Haren - Gustaaf Biezeveld 15.00 uur Platform ‘Kansrijk Haren’ - René Valkema 15.10 uur Milieuadviesraad Haren (MAR) - Jogchem de Jonge 15.20 uur OR Gemeente Haren - Martijn Lanjouw 15.30 uur Raad gemeente Haren - Marjan Bachman-Mulder & Ietje Jacobs-Setz 15.40 uur B&W gemeente Haren - Michiel Verbeek, wethouder 15.50 uur Ver.Omwonenden Luchthaven Eelde (VOLE) - Jan Wittenberg 16.00 uur Burgerinitiatief Noordelijke Hondsrug - Harm Assies 16.10 uur Gemeente Tynaarlo - burgemeester Marcel Thijsen 16.20 uur Voormalige Visitatiecommissie “Bestuurlijke toekomst Groningen” - Sandra Korthuis Belangstellenden kunnen de hoorzitting bijwonen. Congrescentrum Hanze Plaza, Protonstraat 16 in Groningen

Auteur

kvanderweide