Rondje Haren met gratis Wifi gereed

HAREN

 Dat je in Haren leuk kan shoppen met vanaf nu nog duidelijker met het Rondje Haren, een initiatief van het Dorpsfonds Haren. Eén van de doelen van het fonds is het dorp aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers. Met het Rondje Haren wordt een antwoord gegeven op de vraag naar een duidelijke shoppingroute.

De mogelijkheid om van het Raadhuisplein via de Brinkhorst naar de Kerkstraat te gaan was niet voor iedereen even duidelijk. Door het plaatsen van forse plantenbakken wordt een looproute gemarkeerd die de wandelrichting logisch maakt. Op de hoekpunten van de route staan zuilen met het opschrift Rondje Haren. Zij vormen het sprankelend rustpunt langs de route. Zittend op de bankjes van de zuilen kan men bovendien genieten van gratis Wifi. Met het inplanten van de bomen en de bodembedekkers is het rondje gereed. Met deze ruimtelijke initiatieven van het Dorpsfonds Haren is in 2016 begonnen. Het Raadhuisplein is toen op de schop gegaan. Verhoogde betonelementen met groen en zitjes en de eerste boombakkenrij hebben het plein structuur gegeven. Er is inmiddels ook het zwijntje Neusje, een aantrekkelijk standbeeldje voor kinderen. Het blijft definitief op het plein. Door het succes van de herinrichting hebben winkeliers in de Brinkhorst geopperd de boombakken door te zetten tot de Kerkstraat om daarmee het rondje naar de Rijksstraatweg te voltooien. Het Dorpsfonds heeft dit bekroond met de titel Rondje Haren. Er is het plan om het rondje uit te breiden met de route langs de Jumbo en terug door de Brinken en de Meerweg. De cirkel is dan rond. Hij wordt doorsneden door de Rijksstraatweg. Dit verklaart ook de vorm van het logo, waarin de horizontale donkergroene balk de Rijksstraatweg voorstelt. De vorm is ook ontleend aan een logo dat iedereen kent: van de Underground in London. Met het Rondje Haren krijgt de shoppingroute een internationaal tintje dat staat voor quality and quantity, oftewel kwaliteit en reuring, en dat allemaal in een compact centrum waarbij door de ondernemers/eigenaren veel aandacht is voor de klant. Het logo van Rondje Haren mag door iedere belanghebbende langs de route voor reclame-uitingen worden gebruikt

Auteur

kvanderweide