Dubbele expositie in dorpshuis De Hoeksteen

NOORDLAREN

Gedurende de maanden januari tot en met maart is er in dorpshuis de Hoeksteen in Noordlaren een dubbele expositie te bezichtigen, quilts van Harma Wartenberg en houtdraaiwerk van Ton Feldbrugge.

Harma Wartenberg

Harma Wartenberg werkt onder de naam Atelier Nyala en laat zich onder andere inspireren door indrukken uit Afrika en in Nederland door bloemen en landschappen. Bij het maken van quilts houdt ze van sterke kleuren. In de geëxposeerde quilts zijn verschillende technieken verwerkt zoals: zelf geverfde stoffen, zowel met Trapsuutjies (een Afrikaanse verftechniek) als met Procion (koudwaterverf voor natuurlijke stoffen), foto's geprint op textiel, applicatie, paperpiecing en toegepaste snijtechnieken. Reacties of vragen graag naar: nyala1946@gmail.com

Ton Feldbrugge

Diverse houtsoorten vormen de bron voor uiteenlopende voorwerpen die uit de houtdraaibank van Ton Feldbrugge komen. Als 'hobbydraaier' heeft hij veel geleerd van zijn leermeester Albert Jan Rouwkema uit Hoogezand. Het hout dat Ton gebruikt komt zo uit de natuur. Zonder dat het bewerkt, geschaafd of gezaagd is, het komt zo ‘uit de stam’. Dat brengt verrassingen met zich mee en het stuurt soms ook de vorm. De vormen en de houtstructuren die zichtbaar worden zijn belangrijker dan gebruiksgemak. “In mijn werk gebruik ik graag de regel ‘vorm volgt inhoud’, oftewel de vorm moet het doel dienen, maar bij het houtdraaien hoeft dat helemaal niet. Daar is het hout dat door het draaien wordt blootgelegd veel te mooi voor”. Reacties of vragen graag naar: tfeldbrugge@hotmail.com Op zondag 28 januari, van 14.00 tot 17.00 uur, zijn Harma Wartenberg en Ton Feldbrugge aanwezig in de Hoeksteen. Tevens is de expositie op 25 februari en 25 maart geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Dorpshuis de Hoeksteen, Lageweg 45a Noordlaren

Auteur

kvanderweide