Regionale voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

HAREN

De voorleeswinnaars van 171 basisscholen in de provincie Groningen doen op zaterdag 27 januari mee aan 16 voorronden van de Nationale Voorleeswedstrijd 2018 die plaatsvinden op verschillende locaties in de provincie Groningen. Een van die voorronden wordt gehouden in ’t Clockhuys in Haren. 16 deelnemers uit Haren en Groningen vertonen er hun voorleeskunsten. Uit de gemeente Haren lezen voor: Renske Morshuis van de Sint Nicolaasschool, Lotte Elzes van CBS de Borg en Anniek Mazereeuw van OBS De Wissel. U bent van harte welkom om te komen luisteren.

Voorlezen

Uit het ruime aanbod van kinder- en jeugdboeken kiezen de deelnemers een boek dat hen aanspreekt, bijvoorbeeld hun lievelingsboek. Hieruit lezen ze hun favoriete fragment voor. Voorafgaand aan het voorlezen vertellen ze kort waar het boek over gaat. De inleiding en het voorlezen mogen in totaal maximaal vijf minuten duren. Drie juryleden beoordelen de prestaties van de deelnemers. De jury kiest een winnaar en een 'runner up' die in geval van ziekte van de winnaar mee kan doen aan de volgende ronde.

De halve finale

De winnaar van deze voorronde gaat door naar een van de twee halve finales op 14 maart 2018 in de bibliotheken van Veendam en Zuidhorn. Daar wordt bepaald wie van de acht voorleeskanjers doorgaat naar de landelijke finale op 23 mei in Amstelveen. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De kwart finales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door de bibliotheek. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk. Kijk voor meer informatie op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl Regionale voorronde Nationale Voorleeswedstrijd Zaterdag 27 januari 2018, 't Clockhuys, Brinkhorst 3 Haren Aanvang 10.00 uur

Auteur

kvanderweide