De jongerenwerkers van Torion

HAREN

Judith Brekhof (29) en Marlon Kuiper (26) zijn jongerenwerkers bij Torion. Sinds kort versterkt Marlon het team. Wat betekenen Judith en Marlon voor de jongeren in de gemeente Haren?

Marlon is nieuw in Haren, zij komt uit Bovensmilde en heeft gewerkt met jongeren met een beperking. "Ik ben erg benieuwd naar de jongeren van Haren. Ik hoop een ieder dan ook snel te mogen ontmoeten. Samen kijken naar wat er leeft en speelt in Haren en wat we samen kunnen bereiken. Van een idee naar iets concreets. Het werkt twee kanten op. Wat kunnen wij beteken voor de jongeren? Wij gaan op zoek naar de mogelijkheden bij de jongeren." Judith draait al langer in Haren mee. Judith: "Ik heb een achtergrond in maatschappelijk werk, dienst- en hulpverlening en heb mij tot nu toe bezig gehouden met het Huttenbouwdorp in Haren. Ik ga de komende tijd met Marlon straatrondes doen om de jongeren van Haren te ontmoeten."

Straatrondes

Samen lopen Judith en Marlon straatrondes in de gemeente Haren, ze gaan dan langs op bekende hangplekken in de gemeente Haren, zoals de skatebaan in Oosterhaar of het nieuwe winkelcentrum aan het Anjerplein. Daar maken Judith en Marlon contact met de jongeren veelal in de leeftijd tussen 10 en 22 jaar. Ook zoeken zij als jongerenwerkers samenwerking met alle betrokken partijen die zich met jongeren bezig houden.

Openheid

Judith en Marlon benadrukken dat je niet per se overlast hoeft te veroorzaken als je samen buiten bent. Alle leeftijdsgroepen hebben hier behoefte aan en zoeken elkaar dus op. Judith: "Jongeren willen graag dingen ontdekken en wij begeleiden ze daarin. Experimenteren en grenzen opzoeken hoort nu eenmaal bij deze leeftijdscategorie. Binnen kaders moet dit ook kunnen. Het te strak houden werkt averechts." Marlon: Wij staan naast de jongeren en zijn geïnteresseerd in wat zij graag willen. Wij zorgen voor openheid." Judith en Marlon van Torion gaan preventief te werk en hopen dat de jeugd, maar ook ouders en bijvoorbeeld sportverenigingen zelf naar hun toekomen voor ideeën. Via de Facebookpagina van Jongerenwerk Torion Haren en m.kuiper@torion.nl of even appen met 0631379155 kunt u de jongerenwerkers van Torion het beste bereiken. Kirsten van der Weide

Auteur

kvanderweide