Moeder & meer | Annelies Hofmann

Haren

Funda

Stomtoevallig schreef Aaf Brandt Corstius kortgeleden een column over de hobby 'scrollen op Funda' en ging daarmee op de loop met mijn onderwerp voor deze maand. Maar ach, dat bijt elkaar niet echt: de verschillen tussen haar en mijn oplages als columniste zijn evident. Ze zal me niet aanklagen voor plagiaat, vermoed ik. Welnu: Funda, mijn guilty pleasure. Lekker dure huizen kijken aan de Rijksstraatweg en de Westerse Drift. Vaker dan eens met keukens uit 1930, een onafgewerkte zolder en een oud eiken interieur, maar ook met een oprijlaan, paardenstallen en een gastenverblijf. Ik droom weg bij alle mogelijkheden die ik zie en heb in mijn gedachten alles al verbouwd en ingericht. Hier een mooie uitbouw, daar een binnenmuurtje slopen, een mooie keuken erin met houten frontjes en een betonnen aanrechtblad: er is een Jeanne des Bouvrie aan mij verloren gegaan. Ik houd van àlles dat met interieurstyling te maken heeft. Ik volg Facebook- en Instagramgroepen, kijk programma's op tv over het onderwerp, lees tijdschriften en spendeer heel wat uurtjes aan het herinrichten van mijn eigen huis. Dat laatste tot grote 'vreugde' van mijn man. Na een dag werken komt hij nietsvermoedend thuis in een over de kop gehaald huis en kan hij meteen aan de slag met gaatjes boren en kabels verleggen. Ik ken de laatste interieurtrends en heb daar in mijn hoofd al een eigen draai aan gegeven. Ik weet precies hoe ik de meubels en prullaria (ik bedoel natuurlijk: accessoires) zou plaatsen in mijn eigen woonkamer. Hoewel... een eigen draai? Ook interieurjunkies lijken te lijden aan het eenheidsworstsyndroom. Zo is er nu de afgrijselijke Schotse Hooglander trend. Een poster, in kleur of zwartwit, van een grazend, harig rund met hoorns. Voeg hier een cognackleurige bank, een glazen stolp en een bakkerskast aan toe en uw woning is hipper dan hip. Sommige trends zijn de meer de moeite van het overnemen waard dan andere. Ik heb gelukkig nog wel even tijd om na te denken hoe ik mijn villa in zou richten: vooralsnog heeft Gaston zich nog niet gemeld bij mijn voordeur met een gouden envelop. Ik blijf dus lekker zitten waar ik zit en mag vrijuit dromen. Ik kan elke week iets anders bedenken en het kost me geen cent!

Auteur

kvanderweide