‘Vrij van pijn met acupunctuur’

NOORDLAREN

  Anita en Joost Steenbeek zijn in 2012 afgestudeerd aan de academie voor Chinese Geneeskunde Qing Bai en behandelen nu al weer zes jaar mensen met uiteenlopende klachten in de praktijk Acupunctuur Noord, sinds kort gevestigd in de Rieshoek in Noordlaren.

"We zien in onze praktijk steeds meer mensen met pijn. Veel rug- knie- en hoofdpijnen, maar ook pijn zoals bij hielspoor en carpaaltunnelsyndroom. Ook hebben mensen last van pijn na een operatieve ingreep of als gevolg van littekens en oncologische behandelingen", zeggen Anita en Joost Steenbeek.

Chronische pijn

In Europa alleen al lijdt naar schatting 19 procent van de bevolking aan chronische pijn. Het aantal is twee tot drie keer zo hoog als in de zeventiger jaren van de vorige eeuw. Pijn lijkt daarmee de belangrijkste ziekte van onze tijd. Mensen overleven echter door hun pijn te onderdrukken met pijnstillende medicatie om pijnsignalen te blokkeren of te onderdrukken. Soms kan men niet anders, men wil gewoon geen pijn. Deze pijnstillers kunnen soms vervelende bijwerkingen hebben. Bovendien komt de pijnstilling van buiten en niet vanuit de mens zelf. Wat men natuurlijk wil is het zelf herstellend vermogen krachtig maken, een sterker en vitaal mens zijn.

Balans

Pijn is in de visie van Anita en Joost Steenbeek een symptoom. "Onze behandelingen zijn gericht op zowel het laten verdwijnen van de pijn als op het aanpakken van de oorzaak van de pijn. Soms verdwijnt de pijn al bij de eerste behandeling, vaak na een aantal behandelingen.” De therapeuten leggen uit hoe ze te werk gaan. "Bij acupunctuur wordt de oorzaak van de symptomen uitgezocht. Vervolgens wordt geanalyseerd waar de achterliggende disbalans zit. Er wordt gericht informatie verzameld over de klachten. Vragen over bijvoorbeeld de eetlust, voedingspatroon, ziektegeschiedenis, gebeurtenissen. Dit alles geeft informatie over de huidige energiesituatie in het lichaam en leidt tot een diagnose die inzicht geeft welk systeem in het lichaam uit balans is. Door vervolgens de balans te herstellen verdwijnen de klachten, wordt de persoon weer gezond, gaat dieper slapen en voelt zich vitaal. Genezing komt van binnenuit, vanuit de eigen kracht.” Belangstellenden kunnen een gratis en vrijblijvende diagnose krijgen in de praktijk aan de Zuidlaarderweg 63 in Noordlaren. Meer informatie is te vinden op acupunctuur-noord.nl of verkrijgbaar via 06-53945597.

Auteur

kvanderweide