André Aleman over 'Je brein de baas'

HAREN

André Aleman, bekend van de bestseller "Het seniorenbrein ", spreekt op donderdag 1 februari spreekt bij boekhandel Boomker over zijn nieuwe boek: "Je brein de baas. Over de rol van bewust denken".

Anders dan veel andere wetenschappers gaat Aleman er niet van uit dat onbewuste processen ons doen en laten volledig bepalen. Ze spelen een rol, maar Aleman breekt een lans voor het bewuste denken. Hij laat aan de hand van de nieuwste inzichten uit de hersenwetenschap zien dat het menselijk bewustzijn wel degelijk ons gedrag stuurt. Bewust denken kan zelfs onbewuste processen in goede banen leiden, aldus Aleman. Het feit dat ons brein "bezield" is, maakt ons uniek. André Aleman is hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie aan het UMCG en een innovatief en internationaal vooraanstaand hersenonderzoeker. Hij doet onderzoek naar veranderingen in hersenfunctie die optreden bij psychiatrische aandoeningen en door veroudering. In 2006 ontving hij de prestigieuze European Young Investigator Award van de European Science Foundation en in 2017 werd hij benoemd tot lid van de KNAW. Datum: donderdag 1 februari Tijd: 20:00 uur Plaats : boekhandel Boomker Entree: 6 euro , leden Nut 3 euro Aanmelden gewenst via boomkernieuws@boomker.nl

Auteur

kvanderweide