Metis pianokwartet geeft prachtig concert

HAREN

Afgelopen zondag 28 januari was er een bijzonder concert in de Harener Dorpskerk met een zeer enthousiaste opkomst van ruim 140 bezoekers uit Haren en omgeving. Het internationale Metis pianokwartet, bestaande uit musici van het NNO, voerde twee prachtige stukken uit het rijke romantische strijkkwartetrepertoire uit; het pianokwartet no 1 in C klein van Gabriel Fauré en het bekendere pianokwartet in Es groot van Robert Schumann. Door: P.H.B. Willemse (​Vz DKC ​Haren).

Beide stukken kwamen goed tot hun recht dankzij de royale akoestiek van de kerk en vooral natuurlijk door het begeesterde spel van de vier musici: Justyna Mrozek op viool, Kristin Stets op altviool, Florent Maigrot op cello en Etsuko Oga op de prachtige Steinway vleugel van de Fa Steenhuis in Glimmen. Kristin gaf voorafgaande aan het concert een toelichting op beide stukken en hun componisten, hetgeen het muzikale genieten nog deed toenemen. Er werd op hoog niveau en karaktervol gemusiceerd. Zo benadrukten de musici de flitsende scherzi, de prachtige lyrische middendelen en de beide robuuste finales. Ook gaven zij elkaar alle ruimte voor ieders melodische aandeel waardoor strijkers en pianiste prachtig tot hun recht kwamen. De bezoekers waren zo geconcentreerd dat er nauwelijks werd gehoest. In het langdurige applaus na afloop van het concert uitte het publiek zijn oprechte waardering. Aangenaam verrast waren de bezoekers ook dat er tegenwoordig in de pauze een glaasje sap met versnapering wordt aangeboden. Dat viel in de smaak en kwam de sfeer zeker ten goede.

Auteur

kvanderweide