De voorleeskampioenen

HAREN

Een van de 16 regionale voorronden van de Nationale Voorleeswedstrijd 2018 vond op 27 januari plaats in ’t Clockhuys. 11 deelnemers uit Haren en Groningen vertoonden er hun voorleeskunsten. Iris Gasellaa van OBS de Vuurtoren uit Groningen won de voorronde.

Iris las vol overtuiging voor uit haar favoriete boek "De Zevenspong", van Tonke Dragt en gaat door naar een van de twee halve finales op 14 maart in de bibliotheken van Veendam en Zuidhorn. Daar wordt bepaald wie van de acht voorleeskanjers doorgaat naar de landelijke finale op 23 mei in Amstelveen. In de jury zaten Annemiek Kwant, bibliothecaris Haren, Marike Goslinga, kinderboekenschrijfster Haren en Kirsten van der Weide, redacteur Harener Weekblad. Als afsluiting van de Nationale Voorleesdagen speelt Kindertheater Pannenkoek op vrijdag 2 februari de voorstelling ANTONIA in Bibliotheek Haren. De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek van Anke de Vries en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Start 10.30 uur, entree 1 euro, aanmelden haren@biblionetgroningen.nl  

Auteur

kvanderweide