Verslag Tweede Kamer over wetsvoorstel Herindeling in te zien

HAREN

Op de Facebookpagina van de gemeente Haren is in een link het verslag van de Tweede Kamer over het wetsvoorstel Herindeling gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer te lezen of te beluisteren. Het Verslag is het begin van de schriftelijke behandeling van het wetsvoorstel.

Het verslag behandelt de voorgeschiedenis en totstandkoming van het herindelingsadvies, bevat de toets aan het Beleidskader gemeentelijke herindeling en gaat in op de financiële aspecten. Naar aanleiding van de formele stukken en de hoorzitting bevat het verslag onder andere vragen van de verschillende fracties aan de minister. De minister beantwoordt de vragen vervolgens in een zogenaamde Nota naar aanleiding van het verslag. Daarna worden beide documenten samengevoegd in het Eindverslag. De Tweede Kamercommissie bepaalt aan de hand daarvan of de schriftelijke behandeling is afgerond en het voorstel gereed is voor plenaire behandeling.

Auteur

kvanderweide