Kledingbank Maxima genomineerd

HAREN

Elke zaterdag tussen 10:00 en 12:00 uur brengen veel Harenaars kleding die ze niet meer dragen naar buurthuis De Mellenshorst in Haren voor Kledingbank Maxima en Dress for Success in Sappemeer. Maxima Sappemeer is als een van de vijf organisaties in de regio Groningen genomineerd voor de prijs van Help Nederland Vooruit (ING).

Honderd inwoners uit Haren zijn vaste klant bij Maxima in Sappemeer, een modezaak zonder kassa. Voorzitter Kledingbank Maxima Sappemeer Henk Slagter: “Jaarlijkse ontvangen wij van de gemeente Haren een deel van subsidie voor de huur en de energie. Fantastisch! En maandelijks rijdt een bus van Torion, vanaf de Kerklaan 5 in Haren op en neer naar Sappemeer. Hier ben ik heel erg blij mee, zo zijn wij ook vanuit Haren goed bereikbaar’. De kledingbank is bedoeld voor mensen die op een uitkering zijn aangewezen, in de schuldsanering zitten of een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm hebben, zoals bijvoorbeeld sommige zzp’ers. Maxima Stad is trouwens alleen voor bezoekers van de Voedselbank Groningen. Er komen jaarlijks bij kledingbank Sappemeer bijna 1200 mensen over de vloer, die gemiddeld acht kledingstukken per keer meenemen. Twee keer per jaar wisselt de collectie. Gratis en in perfecte staat, veel kleding is zelfs nog nooit gedragen. Tot en met 11 februari kan er gestemd worden op www.helpnederlandvooruit.nl.        

Auteur

kvanderweide