UUT Noordlaren | Tia Ebbinge

Haren

Dansen in de Biotoop

Sinds een half jaar zit mijn dochter op ‘hip hop’ bij dansstudio Swinging dance in Groningen. Wat is er nou leuker om met jongeren van je eigen leeftijd met hulp van je lerares een dans te creëren en daar veel plezier aan te beleven? Dans (van het franse danse) is een sport kunstvorm. Dansen is voor zo wel jongeren als ouderen een aangename bezigheid. Jong met dansen beginnen kan veel opleveren, zo ben je sociaal bezig, krijg je zelfvertrouwen, kom je in aanmerking met verschillende dansstijlen en word je uitgedaagd creatief  samen met nieuwe oplossingen te komen. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel dat je humeur ervan opklaart en je weer energie krijgt! Hoe fijn is het als je na een half jaar met de andere dansgroepen voor 250 man mag optreden in de oude collegezaal van de Biotoop in Haren. De collegezaal is nog in volle glorie met de collegebanken erin, wat een mooie ambiance en podium om daar te mogen optreden! Jongeren in leeftijd van 4 tot ongeveer 19 jaar nemen het publiek daar bijna anderhalf uur mee op een ’dans reis’ met verschillende stijlen van Streetdance tot Hip Hop. Achter op de muur van het podium waren steeds foto’s te zien van de jongeren die op dat moment hun ‘dans act’ aan het opvoeren waren. Het publiek beloonde de jonge dansers met een groot applaus. Dan te bedenken dat de afdeling biologie van de RUG tot 2011 in dit complex heeft gezeten. Er nadien mensen de leegstaande gebouwen weer op geheel eigenwijze tot bloei hebben laten komen door er te gaan wonen en op een creatieve manier te werken. Hier kun je alleen maar respect voor hebben en blijkt maar weer dat gebouwen waarvan enkele wel 60 jaar oud zijn nog jaren mee kunnen.

Auteur

kvanderweide