Moeders Informeren Moeders

HAREN

Sinds januari heeft het CJG in Haren het MIM in huis. MIM staat voor Moeders Informeren Moeders. Wat doen deze moeders?

MIM loopt al meer dan 10 jaar met groot succes in Groningen. Ook in andere provincies heeft MIM zijn vruchten afgeworpen. Nu dus ook in Haren. MIM koppelt moeders met een eerste kindje aan andere (ervaren) moeders. Coördinator van MIM Julliet Schreuder, coördinator CJG Haren Tatjana Schut en MIM-vrijwilligster Hannah Beth Veenstra vertellen over het belang van MIM.

Onzekerheid & eenzaamheid

De geboorte, zorg en het opvoeden van een eerste kindje kan bij een kersverse moeder onzekerheid teweeg brengen. Soms is er behoefte om wat met deze twijfels te doen. Ook het ontbreken van een netwerk verhoogt het risico op eenzaamheid onder moeders, bijvoorbeeld door een verhuizing. Soms is er behoefte aan contact met andere moeders uit de buurt. Soms wil je gewoon je ervaringen delen. Vanuit deze gedachte is het opvoedingsondersteuningsprogramma MIM ontwikkeld. Julliet heeft al meer dan 10 jaar ervaring bij MIM Groningen. Julliet: “Ik wil graag alle moeders bedienen, daarom zit MIM nu ook in Haren. Alle moeders mogen trouwens meedoen (ook bij een 3de of 4de kindje). Ervaren moeders worden gekoppeld aan een MIM-moeder, het contact verloopt op basis van gelijkwaardigheid. Afhankelijk van de vraag van de MIM moeder kan er gekozen worden voor een bezoek aan huis, 1 of 2 keer per maand (of vaker als daar behoefte aan is), deelname aan een van de WhatsApp-groepen en het bijwonen van een maandelijkse themabijeenkomst.” Hannah: “Drie jaar geleden heb ik mij aangemeld als vrijwilliger. In 2016 ben ik verhuisd naar Haren. Ik was veel thuis met mijn dochter en wilde graag mijn netwerk vergroten. En dat is gelukt”. Ik doe het werk als MIM-vrijwilligster met veel plezier”.

Een steuntje in de rug

Wil jij jouw ervaringen als moeder graag delen en aanstaande moeders helpen? Dan ben je van harte welkom bij MIM. Als vrijwilliger word je begeleid door Julliet, je kan contact met haar opnemen via: julliet.schreuder@ggd.groningen.nl of even appen met 0631631927. Deelname aan MIM is gratis.

Auteur

kvanderweide