Samen afzien voor het goede doel

HAREN

Team Haren4AIR schaatste donderdag 1 februari de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Alien Vos, Addy Lubbert, Ale Riedstra, Luuk Feenstra, Maarten van IJcken, Pieter Lubbert en Yuri Blaauw vormen al een aantal jaren Haren4AIR. Zij zijn één van de teams die met Skate4AIR geld inzamelen voor onderzoek naar taaislijmziekte.

Er werd een dag eerder dan gepland gestart, op donderdag 1 februari. In alle vroegte vertrokken de deelnemers voor hun alternatieve elfstedentocht. Vanwege de weersomstandigheden was de start vervroegd. De ijsconditie was lastig er waren veel valpartijen. Zo kwam ook Luuk bij 170 km zwaar ten val en was genoodzaakt te stoppen. Yuri en Maarten hebben de 200 km wel helemaal kunnen uitschaatsen. Het team heeft een prachtige sportieve prestatie geleverd en persoonlijke uitdagingen overwonnen. Luuk Feenstra: "Het was een heftige dag!" Dit jaar wordt er ook geld ingezameld met statiegeldacties bij de Harense filialen van Albert Heijn en Jumbo. Voor meer informatie over Skate4Air zie www.skate4air.nl

Auteur

kvanderweide