Inloopmiddag ‘Leesproblemen door slechtziendheid’

HAREN

Lijken de letters steeds kleiner te worden of vormen ze zelfs een grote brij? Is lezen niet plezierig meer of zelfs niet meer mogelijk? Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, houdt op woensdagmiddag 21 februari in Haren een inloopspreekuur met het thema ‘Leesproblemen door slechtziendheid’.

Steeds meer moeite en problemen met lezen? Welke hulpmiddelen bestaan er eigenlijk voor de diverse leesmomenten? Is de krant nog te lezen of het bord op het perron van het station? En de menukaart in een donker restaurant? Elke situatie en elke persoon vraagt een andere oplossing. Visio Hoogeveen en Visio Haren organiseren samen in Haren een themabijeenkomst over lezen door slechtziendheid tijdens het wekelijkse inloopspreekuur.

Moeite met lezen

Ter demonstratie zal tijdens de thema inloopmiddag een collectie hulpmiddelen aanwezig zijn. Uiteraard is de Orion Webbox 3 present; een hulpmiddel waarmee gesproken leesmateriaal zoals boeken, tijdschriften en kranten beluisterd kunnen worden en waarmee de ondertiteling van de televisie uitgesproken kan worden. Tevens zal deze middag door de leverancier de nieuwste draagbare voorleescamera gedemonstreerd worden, namelijk de OrCam bril. Deze minicamera wordt vastgeklikt op de bril en leest vervolgens de tekst voor die met een vinger aangewezen wordt. De OrCam bril is ook in staat een gezicht te herkennen. Bij Visio staat altijd de vraag van de cliënt centraal; samen zoekt Visio naar de beste oplossing voor een zo zelfstandig mogelijk leven. Familieleden, mantelzorgers en zorgprofessional, die betrokken zijn bij iemand met een visuele beperking, kunnen deze inloopmiddag ook voor advies en informatie bij Visio terecht. Aanmelden voor deze thema inloopmiddag is mogelijk bij: mevr. Rens de Vries, Visio Haren, tel. 088 585 70 00 / rensdevries@visio.org of via mevr. Alida Drenth, Visio Hoogeveen, tel. 088 585 69 00 / alidadrenth@visio.org. Datum: woensdag 21 februari 2018 Tijdstip: 13.30 - 16.30 uur Plaats: Visio Revalidatie & Advies, Rijksstraatweg 61, Haren

Auteur

kvanderweide