Snelle tijden op zwaar parcours Arnoud Magnin Wintercross in Zuidlaren

ZUIDLAREN

Met de Arnoud Magnincross in Zuidlaren is op 4 februari het Rabocupseizoen van start gegaan. 180 lopers trotseerden blubber, scherpe bochten, gladde paadjes en gemene klimmetjes. De deelnemers aan de acht kilometer scoorden hun eerste punten voor de Rabocup 2018.

Tom Hendrikse uit Assen won de acht kilometer met grote overmacht. Na de eerste ronde van vier kilometer kwam hij met een ruime voorsprong door. In de tweede ronde liep hij nog verder uit. Hij won met meer dan twee minuten verschil in 29:34, een hele snelle tijd op het zware parcours. Jesse Nijboer uit Groningen (31:48) werd tweede en Meindert ter Veer uit Oldehove (31:50) derde. Bij de dames was het Marjan Oostinga uit Garrelsweer die als eerste over de finish kwam in 37:55. Zij werd gevolgd door Nienke Vlak uit Eelde (38:58) en Fenna Heijnen uit Groningen (39:09). Op de vier kilometer waren bij de mannen de eerste drie prijzen voor Thijs Wiggers uit Groningen (15:16), Rowan Veenhuizen uit Tynaarlo (16:45) en Manolito Musters uit Assen (17:18). Bij de dames gingen de medailles naar Sabrine Spreen uit Rolde (18:11), Alja Bijlsma uit Deventer (18:46) en Sanne Niestijl uit Assen (18:51). De complete uitslagen staan op www.rabocupassennoorddrenthe.nl. Het Rabocupcircuit wordt vervolgd op 25 maart met de Anner Boscross.

Auteur

kvanderweide