Emmy Strik brengt wereld Charles Dickens tot leven | Foto

HAREN

 Emmy Strik, al jaren hét gezicht van het Dickens Festijn in Deventer, kwam zondag 4 februari naar Haren om de 20ste Dickenslezing te verzorgen. Zij hield in de bibliotheek van Haren een hilarische inleiding over het ontstaan en de ontwikkeling van het tweedaagse evenement in Deventer. Moeiteloos nam zij haar publiek, Dickensliefhebbers en –kenners,  mee in de bijzondere wereld uit de boeken van Charles Dickens. Het Van Speijkkwartet verzorgde de muzikale omlijsting. De vier heren zongen prachtig Engels repertoire, deels eigentijds werk, maar ook uit de 19de en 20ste eeuw, begeleid door pianiste Emma Boschma. De Dickenslezing werd traditiegetrouw feestelijk afgesloten met Dickens Rumpunch in de Dickens Room. De Dickenslezing, georganiseerd door de commissie Letteren van de Culturele Raad Haren, beraadt zich in de naaste toekomst op meer Dickensactiviteiten.


Auteur

kvanderweide