Bijzondere beverexcursie in de Hunze

REGIO

Stichting Het Drentse Landschap houdt op zaterdag 24 februari een boeiende excursie voor jong en oud over de bevers in de Hunze in Exloo.

Uitzetten bevers in de Hunze

Bevers kwamen tot aan de late middeleeuwen voor in het Hunzedal en horen hier dus van nature thuis. Mede daarom hebben enkele jaren geleden Het Groninger Landschap en Het Drentse Landschap samen bevers uitgezet in de Hunze. Deze bevers hebben inmiddels al meerdere jaren achter elkaar jongen gekregen en langzaamaan vergroten ze, met succes, hun leefgebied.

Op zoek naar beversporen

Tijdens deze excursie gaat u onder leiding van een deskundige gids op zoek naar beversporen. Onderweg vertelt de gids over het leven van deze vriendelijke vegetariërs. Hoe ze leven, wat ze eten, wat hun natuurlijke vijanden zijn en waarom ze zo belangrijk zijn voor de natuur, komt allemaal aan bod. Aan deze excursie zijn geen kosten verbonden en aanmelden is niet nodig. Honden mogen niet mee. Tip: Draag waterdicht schoeisel en neem een verrekijker mee. De excursie start om 14.00 uur aan de Zoersedijk, ongeveer 500 mtr vanaf de Valtherweg bij Exloo.

Auteur

kvanderweide