Old School Blues in een modern jasje met GG and Mr. Harmaniac

ZUIDLAREN

GG (The Guitar Guy alias Henk de Ruiter) speelt zondag 11 februari samen met Mr. Harmaniac alias Erik Niemeijer bij Grand Café Zuidlaren.

The Guitar Guy is bekend geworden als gitarist van het duo 'Herbie and the Guitarguy' en won in 2013 ' The Dutch Blues Challenge' in de categorie duo's. Na het winnen van deze prestigieuze titel was het begin 2014 tijd voor een nieuwe uitdaging en is Henk de Ruiter begonnen aan zijn solo carrière. The Guitar Guy brengt op geheel eigen wijze een mix van Delta, Ragtime, Chicago en Country Blues, waarbij zijn groovy gitaarspel ondersteund wordt door voet percussie. Het repertoire van The Guitar Guy bestaat uit nummers van o.a. Sonny Terry & Brownie Mcghee, Big Bill Broonzy, Robert Johnson, Tommy Johnson, Little Walter, Leadbelly en vele anderen. Erik Niemeijer’s bijnaam Mr. Harmaniac is ontstaan in 1997 toen hij bezig was met het opnemen van een CD met the Dixmeyer bluesband. Erik had toen een eigen nummer Harmaniac en uiteindelijk hebben ze de CD zo genoemd. Na verschillende vormen van The Dixmeyer bluesband is hij gestopt en verder gegaan met Sugadaddy and the Honeydrippers. Sinds begin 2015 maakt hij samen met Henk deel uit van de band GG and the Cruisers. Een optreden van GG and Mr. Harmaniac is lekkere Old School Blues in een modern jasje, energiek, puur, boeiend en origineel! Lekker swingen zondagmiddag bij Grand Café Zuidlaren. Aanvang 16.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Auteur

kvanderweide