Vierde editie winterlezingen in Onnen

ONNEN

In dorpshuis De Tiehof in Onnen wordt op woensdagavond 28 februari voor de vierde keer een lezing gegeven met als thema natuur en landschap in en om Onnen. Geert de Vries, natuurfotograaf en –verteller verzorgt de lezing 'Wedergeboorte van een beekdallandschap', een avondvullende lezing over natuurontwikkeling in het Hunzedal.

Geert de Vries heeft jarenlang met zijn camera de metamorfose van natuur en landschap in het Hunzedal vastgelegd. Zijn prachtige foto’s vormen het hart van het boek 'Het Hunzedal –Wedergeboorte van een beekdallandschap', dat in de zomer van 2017 verscheen. Hij is niet alleen een begenadigd fotograaf, hij is ook een rasverteller, die zijn toehoorders voor de pauze aan de hand van zijn bijzondere opnamen de wedergeboorte van het nieuwe beekdallandschap van de Hunze zal laten mee beleven. Na de pauze laat hij zien hoe verschillende planten en diergroepen (zoals vogels, zoogdieren, vlinders en vissen) reeds hun weg naar de nieuwe natuur in het Hunzedal, en dus ook naar de Onnerpolder, hebben gevonden. Als voormalig provinciaal onderwijsconsulent natuur- en milieueducatie in Drenthe weet Geert zijn kennis van, betrokkenheid bij en ook liefde voor natuur en landschap op zijn publiek over te brengen. Winterlezing 'Wedergeboorte van een beekdallandschap' door Geert de Vries Aanmelden gewenst via: benhoentjen@kpnmail.nl Woensdag 28 februari Dorpshuis De Tiehof, Bakkerweg 4 Onnen Toegang is gratis, van 20:00 tot 22:15 uur www.detiehof.nl

Auteur

kvanderweide