Lezing over Spinoza in de synagoge van Zuidlaren

ZUIDLAREN

Professor Maarten van Buuren geeft zondagmiddag 25 februari een lezing in de synagoge van Zuidlaren. De lezing gaat over de essentie van Spinoza.

Spinoza is in 1632 geboren in Amsterdam uit Portugese Joodse ouders. Hij was, samen met Des Cartes, de filosoof van de Verlichting en zijn tijd ver vooruit, zijn filosofie is ook in onze tijd nog steeds heel waardevol. Maarten van Buuren, die de lezing houdt, is hoogleraar in de moderne letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. Hij heeft verschillende boeken van Spinoza vertaald en commentaren daar op geschreven waardoor deze boeken ook voor normale mensen begrijpelijk werden. Maarten van Buuren weet op een heel begrijpelijke manier de filosofie van Spinoza ook voor de gewone mens duidelijk te maken. Een interessante lezing over een belangrijk persoon uit onze geschiedenis. In verband met de beperkte plaatsruimte is reservering gewenst. Tel: 050 406 1210; 06 18562724; email: info@synagogezuidlaren.nl Lezing over Spinoza door Maarten van Buuren Zondagmiddag 25 februari, synagoge van Zuidlaren Aanvang 15.00 uur

Auteur

kvanderweide